Habgood Street

A contemporary residential design for a growing teenage family constructed within the spatial limits defined by the existing basement footprint. The spatial challenges of the brief were resolved by developing a clever solution to add two floors over the existing footprint, but to disguise these by way of enveloping them in an overall roof/wall form which blurs the lines between what is a wall and what is roof.

Sited over three levels, the vast volume of the central foyer and the articulation of the floor levels provides views through the residence to the Swan River.  This is the core of the home which links the living spaces and master bedroom suite on the top level to kids and family spaces on the ground to carparking. Large outdoor entertaining areas and terraces are all positioned on the northern face, ensuring light and orientation towards the River View.

  • brook_habgood_086
  • brook_habgood_073
  • brook_habgood_057
  • brook_habgood_030
  • brook_habgood_030_0
  • brook_habgood_057_0
  • brook_habgood_073_0
  • brook_habgood_086_0
  • brook_habgood_115
  • brook_habgood_124-copy
  • brook_habgood_143
  • brook_habgood_151
  • brook_habgood_156
  • brook_habgood_163
  • brook_habgood_169
  • brook_habgood_180
  • brook_habgood_183
Web Design by Media on Mars